Spoštovani svojci.

Še vedno imamo veliko število okužb, vendar sporočamo spodbudno novico, da se veliko število stanovalcev konec tedna seli iz rdeče cone v svoje sobe. Iz tega razloga postopno uvajanje obiskov in izhode stanovalcev načrtujemo v prihodnjem tednu.

V teh dneh, ko je še vedno odsotno veliko število naših zaposlenih, nam poleg zaposlenih iz CIRIUS in ZD Kamnik pomagajo tudi študenti in prostovoljci. Za njihovo srčnost se jim iskreno zahvaljujemo.

Kljub trenutnemu stanju, ki je močno spremenilo življenje vseh nas, se veselimo prihajajočih prazničnih dni. Učenci in dijaki kamniških šol želijo popestriti trenutke stanovalcem in zaposlenim. Otroci in vzgojiteljice iz dežurnega nujnega varstva vrtca Antona Medveda Kamnik so nam z objemi in pozdravi poslali prelepo Miklavževo škatlo, z navodilom, da glede odpiranja ne smemo biti preveč nestrpni:).

Veliko nam v teh dneh pomenita donaciji podjetja IZA Effect – IZA, d.o.o (dezinfekcijska sredstva) in Lions kluba Kamnik (papirnate brisače), ki so izrazili lokalno skrb za DSO Kamnik.

Socialna delavka obiskuje stanovalce, preverja potrebe, ureja potrebne zadeve, komunicira s svojci, nudi psihosocialno pomoč, omogoča videoklice in se z vso iskrenostjo razveseli, ko vas svojce vidi brez maske. Takšni dogodki, vrnitev stanovalcev v sobe, število prebolelih stanovalcev in zaposlenih, mirne priprave na praznične dni in drugi svetli trenutni nam dajejo pogum in moč, da se spopadamo s trenutno situacijo.

V želji, da bodo spodbudne novice vedno bolj pogoste, vas lepo pozdravljamo.

DOSTOPNOST