Obveščamo vas, da se posamezne nove okužbe žal še vedno pojavljajo. Trenutno imamo v DSO Kamnik okužbo Covid-19 potrjeno pri 20-ih stanovalcih in 14-ih zaposlenih.

V ponedeljek in torek bomo skladno z epidemiološkimi navodili odvzeli večje število brisov pri stanovalcih in zaposlenih. Zaradi slabe epidemiološke slike v lokalnem okolju žal ponovno pričakujemo večje število okužb.

Zaposleni dosledno izvajamo vse preventivne ukrepe, skrbimo za razkuževanje prostorov in druge potrebne ukrepe. Povsod v domu smo vzpostavili »sivo cono«. Žal edino na ta način in z doslednim izvajanjem preventivnih ukrepov lahko upamo, da nam bo uspelo omejiti število okužb.

Čeprav zaposleni delamo v težkih razmerah, se zelo trudimo, da kar najbolje poskrbimo za stanovalce.

Milan Šuštar, ki je od marca letos do pojava okužbe v DSO Kamnik vztrajno bodril sostanovalce in pomagal pri telefonski komunikaciji in videokomunikaciji s svojci, nam v teh dneh sporoča: »Prav lepo se imamo v teh težkih časih. Težki so bolj za sestre. Res nam stojijo ob strani in nam res vse nudijo. Tudi delovna terapevtka Milenka pride v sobo, da poklepetamo. Sedaj vidim kako malo potrebujemo in kako veliko pravzaprav imamo. Potrebujemo lepo besedo in nasmeh. To nam zaposleni dajete, čeprav vam ni lahko. Hvala« 

Pridružujemo se zahvali gospoda Milana in še posebej pozdravljamo naše sodelavce, ki so oboleli za okužbo Covid-19. Uspešno okrevanje želimo in čimprejšnjo vrnitev med nas.

DOSTOPNOST