Spoštovani.

Obveščamo vas, da trenutno med stanovalci doma ne beležimo okužbe. Zelo si prizadevamo, da tako ostane tudi v prihodnje. Skladno s priporočili NIJZ in Ministrstva za zdravje sproščamo določene ukrepe, vendar še vedno ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje prenosa virusa SARS-CoV-2.

Obiski še naprej potekajo po predhodnem dogovoru. Za termin pokličite na tel. 01/839-15-18 in sicer med delovnikom v času od 8. –  9. ure. Obstoječi termini so razširjeni, kar omogoča nekoliko večjo pogostost obiskov.

Izhodov stanovalcev, ki so okužbo z virusom SARS-CoV-2 v zadnjih treh mesecih že preboleli oziroma so že prejeli 2 odmerka cepiva in je od zadnjega odmerka minilo najmanj 7 dni, se ne omejuje.

Stanovalci, ki okužbe z virusom SARS-CoV-2 še niso preboleli oziroma še niso bili v celoti cepljeni proti virusu, lahko po vrnitvi v dom predstavljajo tveganje za vnos virusa v dom, zato se v skladu s priporočili upoštevajo ukrepi, kot veljajo ob sprejemu novih uporabnikov. Stanovalca se ob vrnitvi v dom za 7 dni namesti v sivo cono, nato se odvzame bris. Izhod je potrebno predhodno najaviti, saj je število mest v sivi coni omejeno. V zvezi s tem se obrnite na socialno službo.

Ne glede na zgornje navedbe, so v trenutnih epidemioloških razmerah v Republiki Sloveniji, skladno z omenjenimi priporočili, enodnevni izhodi, ki niso nujno potrebni (banka, pošta, trgovina,…), odsvetovani.

Dostava paketov za stanovalce je še naprej ob torkih, od 8-ih do 15-ih. Paketi so stanovalcem vročeni po 72-ih urah.

Lepo vas pozdravljamo.

Maja Gradišek, direktorica

DOSTOPNOST